Alle leeftijden aan het werk, dat werkt!

Op deze pagina


  /uploadedImages/A-Z/picto_6.jpgOpgelet!  Deze rubriek bevat informatie over een bevoegdheid die op 1 juli 2014 geheel of gedeeltelijk is overgedragen naar de gefedereerde entiteiten.   

   U vindt hierover meer informatie op de pagina De zesde staatshervorming: overdracht van bepaalde federale bevoegdheden inzake arbeidsmarktbeleid naar de gemeenschappen en gewesten.  

  Het tijdperk waarin iedereen geloofde dat het in het voordeel van de jongeren speelt wanneer een oudere werknemer op pensioen gaat, ligt achter ons. Op de werkvloer telt elke werknemer mee!

  Als u zich nog te jong voelt om volledig te stoppen met werken, of als u werkloos bent of op brugpensioen en u vindt uw vervangingsinkomen onvoldoende, dan bent u aan het juiste adres. Deze website belicht de verschillende maatregelen die u in staat stellen om terug aan de slag te gaan of om de voorzetting van uw beroepsactiviteiten te vereenvoudigen aan de hand van concrete voorbeelden.

  De tewerkstellingsmaatregelen en de arbeidsomstandigheden aan het einde van de loopbaan zijn niet meer dezelfde als enkele jaren geleden. Bovendien maakt de stijgende levensverwachting het beleid van vervroegd pensioen minder relevant. Daarom hebben de verschillende overheden maatregelen genomen die de voortzetting of het hervatten van de beroepsactiviteit vereenvoudigt en financieel aantrekkelijker maakt.

  Hier vindt u de maatregelen die bestaan voor als u terug aan de slag wil gaan na een periode van inactiviteit of na een ontslag, of wanneer u aan de slag wil blijven.
  Daarnaast bestaan er verschillende federale maatregelen voor werkgevers die een oudere werknemer willen aannemen.