Toegangsplan tot de FOD

De hoofdingang van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg bevindt zich in de Ernest Blerotstraat (verbindingsstraat tussen het Hortaplein en de Barastraat). Bezoekers moeten zich aanmelden aan het onthaal.

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg bevindt zich tegenover het Zuidstation. Het is gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer (trein, metro, bus, tram), maar ook met de fiets en auto. Het gebouw kan bereikt worden 

Met de trein: 

Stap uit in het Zuidstation en neem de uitgang "Hortaplein". Het gebouw van de FOD is recht tegenover deze uitgang gelegen.

Met de metro: 

Neem de metrolijn 2. Stap uit in het metrostation "Zuidstation" en volg de uitgang "Zuidertoren". Het gebouw van de FOD bevindt zich nabij deze uitgang. U kan ook het station doorkruisen en de uitgang "Hortaplein" nemen: het gebouw bevindt zich recht tegenover deze uitgang.

Met de bus: 

De lijnen 27, 49, 50 en 78 van de STIB hebben een halte aan het Zuidstation. De lijnen HL, 116, 117, 118, 134, 136, 137 en 144 van De Lijn passeren ook aan het Zuidstation (Paul Henri Spaaklaan). De lijnen W, WI, 123 en 365a van de TEC hebben een halte op de Fonsnylaan.

Met de tram: 

De tramlijnen 4, 23, 32, 55, 56, 81 en 82 hebben een halte in de overdekte straat voor trams en bussen langs het Zuidstation ofwel in het ondergronds metrostation. Neem de uitgang "Zuidertoren" of "Hortaplein" om de FOD te bereiken.

Met de fiets:

De FOD heeft een overdekte en beveiligde fietsenstalling, langs de linkerkant van het gebouw (kant Barastraat). Goed om te weten: Er is een Villo standplaats vlakbij het Zuidstation, op 50 meter van de ingang van de FOD.

Met de wagen: 

Volg de richting "Zuidstation" op de kleine ring. De FOD beschikt over gereserveerde parkeerplaatsen in de ondergrondse openbare parking Q-Park naast het gebouw. Volg de signalisatie "FOD Federale Overheidsdiensten" in de parking tot niveau -6. Aan de slagboom op niveau -4 moet u uw parkingticket gebruiken. Rij door tot -6 en parkeer uw wagen in een van de plaatsen voorbehouden voor WASO.
Opmerking: vergeet uw ticket niet mee te nemen en het te laten valideren aan het onthaal van de FOD voor uw vertrek. Daarmee kan u de slagboom op niveau -4 en aan de uitgang passeren.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit: 

Het gebouw van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg is toegankelijk voor personen met een handicap. Personen die met wagen komen, kunnen de parking van het departement gebruiken. Deze is gelegen op het niveau -6 van de openbare parking Q-Park. Vanuit de parking kan de lift genomen worden naar het Hortaplein.

Rolstoelgebruikers kunnen vanaf het Hortaplein of de Barastraat de publieksingang bereiken via en verhoogde oprit. Het onthaalpersoneel zal de nodige voorzieningen treffen voor de eventuele begeleiding van personen met handicap.