Class

icon-dienstverlening
De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben op 10 september 2021 een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd (versie 6.0).

Hoe hou je contact met collega's als je telewerkt?

Om het welzijn van telewerkers te optimaliseren en te voorkomen dat de telewerker geïsoleerd raakt van de rest van de arbeidsgemeenschap in de onderneming, verdient het in principe aanbeveling te voorzien in de mogelijkheid voor de telewerker om regelmatig zijn collega’s te ontmoeten. De voordelen van telewerk zijn namelijk vooral merkbaar wanneer de werknemer telewerk combineert met kantoorwerk (2 of 3 dagen per week).

Hoe zit het met deconnectie voor telewerkers?

Meer nog dan bij werk op kantoor, dreigen de grenzen tussen privé- en beroepsleven bij telewerk te vervagen, ook al omdat de fysieke afstand tussen de werkplaats en de thuisomgeving wegvalt. Als werknemers telewerk verrichten, en zeker in deze uitzonderlijke, stressvolle tijd van pandemie, zijn een goede balans tussen werk en privéleven en heldere afspraken over wat verwacht wordt van de telewerker des te belangrijker voor het welzijn van werknemers en werkgevers.