Het cijfer van de maand: 7402 ondernemingen hebben de sociale verkiezingsprocedure opgestart voor de hernieuwing of oprichting van een CPBW, waarvan ook 4167 voor de Ondernemingsraad

Gepubliceerd op
in

Vanaf vandaag tot en met 26 mei is het weer zo ver: in 7402 ondernemingen kunnen de werknemers deelnemen aan het democratisch proces om werknemersafgevaardigden aan te duiden die hen gaan vertegenwoordigen in het Comité voor de preventie en bescherming op het werk en/of in de Ondernemingsraad.   

De verkiezingen vinden in principe om de 4 jaar plaats. Dit betreft één verkiezingsdag, maar aan deze eigenlijke verkiezing gaat een strikte procedure van 150 dagen vooraf, wanneer er beslissingen moeten worden genomen en begrippen worden afgebakend zodat op de verkiezingsdag duidelijk is welke spelers er zijn en wat hun rol is.   

Met het oog hierop startten zo’n 7402 bedrijven de procedure sociale verkiezingen op, tot de oprichting of hernieuwing van ongeveer 7402 Comités en 4167 Ondernemingsraden.     

Meer informatie over de sociale verkiezingsprocedure kan u vinden onder het thema Sociaal overleg in de rubriek Sociale verkiezingen 2024.