Cijfer van de maand: 50% van de vastgestelde overtredingen op bouwplaatsen heeft te maken met het risico van vallen op hoogte

Gepubliceerd op

Op 6 december trekken de Sint en zijn pieten weer over de Belgische daken. Dit gaat gepaard met cadeautjes en lekkernijen, maar er komen ook heel wat risico’s bij kijken voor de Sint en zijn pieten. Werken op hoogte blijft dan ook een belangrijke oorzaak van arbeidsongevallen.

Wist je dat bijna 50% van de inbreuken die tijdens de campagne van de Arbeidsinspectie in juni 2023 op bouwplaatsen in België werden vastgesteld, te maken had met het risico op vallen van hoogte? Zo stelde de campagne tekortkomingen vast aan steigerconstructies en collectieve beveiliging.

Lees meer over de campagne en de cijfers in het nieuwsbericht van 23 juni 2023: Inspectiecampagne Arbeidsinspectie – Toezicht op het welzijn op het werk: vallen van hoogte blijft het belangrijkste risico voor de veiligheid op bouwplaatsen.

Neem ook een kijkje op de pagina over werken op hoogte op BeSWIC. Daar vind je allerlei informatie over de aangepaste arbeids- en beschermingsmiddelen die het mogelijk maken om veilig op hoogte te werken.